Анди Мъри също продължава към 1/2-финалите

Анди Мъри също продължава към 1/2-финалите
A A+ A++ A

Световният №2 Анди Мъри се класира за 1/2-финалите на Ausrtalian Open, след като се наложи с 6:3, 6:7 (5), 6:2, 6:3 над 8-ият в схемата испанец Давид Ферер. Срещата на "Род Лейвър Арина" продължи около три часа и 15 минути.

Това бе среща №19 между двамата, като шотландецът записа 13-та победа и ще чака победителя от другия 1/4-финал, който по-късно днес противопоставя Гаел Монфис и Милош Раонич.

В първия сет имаше само един пробив, но той се оказа достатъчен за Мъри. При 2:1 той стигна до възможност и се възползва от нея, а при 5:2 имаше възможност да направи втори пробив. Ферер измъкна подаването си, след което на свой ред пропусна две точки за намаляване на резултата, но в крайна сметка Мъри показа по-добра концентрация и поведе в резултата.

Втората част започна по различен начин. Испанецът проби и затвърди, с което поведе с 3:0. Последва обаче рибрейк в седмия гейм и това изравни резултата, като така се стигна и до тайбрека. В него поставеният под №8 имаше превъзходство през цялото време, като в крайна сметка изравни след 7:5.

Как се развиха останалите части може да видите в Sporta.bg

#Australian Open #Давид Ферер #Анди Мъри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »