Найден Зеленогорски: Скоро ще е готов законопроектът за Изборния кодекс

Найден Зеленогорски: Скоро ще е готов законопроектът за Изборния кодекс
A A+ A++ A

Вървим в позитивна посока, надяваме се в началото на февруари да подпишем съответния документ с ГЕРБ. Това заяви на пресконференция Найден Зеленогорски от РБ.

Зеленогорски поясни, че преговорите с ГЕРБ продължават, като РБ са доволни от 1-ия им кръг.
До 10 дни ще изработим законопроект за Изборния кодекс, който ще съгласуваме с ГЕРБ, АБВ и ПФ, добави той. Пътна карта за развитие и консолидация на РБ трябва да бъде изготвена от работна група, която да представи до 10 дни на ръководството решението си.

За новия проект на Кънев, Зеленогорски обясни, че РБ не би искал да се меси в решението, на която и да е партия от РБ за създаване на нов проект. „Всяка партия е легитимна да взима суверенни свои решения”, каза той и допълни, че днес не е обсъждан новият проект на Кънев.

„Останалата част от партиите в РБ, които оставаме в мнозинството, смятаме, че РБ дава плодовете си. В рамките на разписаната програма за управление, говорим за мандат от 4 години. Да твърдим, че на първата година всичко е или не е свършено, не е вярно. Не приемаме становището, че РБ е изживял времето си. За нас проектът РБ има бъдеще, ще работим за неговото укрепване. Има големи опасения в дясната общност да не минем през процеси, през които минахме в последните 10 години и проектът на РБ трябва да бъде развиван, каза Зеленогорски.

#законопроект #РБ #Найден Зеленогорски #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"