Ниските температури са виновни за падналата плоча на АМ "Хемус", обяви АПИ

Ниските температури са виновни за падналата плоча на АМ "Хемус", обяви АПИ
A A+ A++ A

Големите температурни амплитуди през последните седмици са довели до откъсването на бетоновата плоча, която се срути върху АМ "Хемус" и падна върху кола. Това съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура /АПИ/, като уточниха, че разликата в температурите  води до ускорено разрушаване на стари бетонови елементи от замръзването на проникналата в пукнатините вода.

Екипи на Областно пътно управление - София и на пътноподдържащата фирма днес и утре ще извършат оглед на съоръжението на път I-1 при гара Яна и ще бъдат предприети необходимите мерки за обезопасяване и ремонт на частта от съоръжението, преминаващо над платната за движение на АМ „Хемус".

Надлезът на път I-1 при гара Яна не е ремонтиран от построяването му през 1975 г. Съоръжението не е част от АМ „Хемус", а осигурява преминаване на първокласния път над автомагистралата.

Агенция „Пътна инфраструктура" е направила анализ на критичните съоръжения, които не са основно ремонтирани повече от 30-40 години и са в недобро състояние, и е разработила програма за рехабилитацията им. При осигуряване на средства ще бъдат предприети необходимите действия за обновяването им.

#АМ "Хемус" #инцидент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници