Създадоха сайт за кучета като Airbnb

Създадоха сайт за кучета като Airbnb
A A+ A++ A

Модерният живот е много забързан и повечето стопани на домашни любимци нямат съседи, на които да оставяте кучето или котката си, когато отидат на почивка.

За това предприемачът Ричард Сетърлол създава сайта DogBuddy, в който може да откриете мястото, където вашият четириног приятел да живее, докато ви няма.

"Ние сме като сайта Airbnb, но за кучета. Ако сте на почивка или работите до късно и не можете да намерите „кучегледачка” във вашия квартал, обадете ни се и оставете кучето си при нас”, казва той.

Повече от 40% от собствениците на домашни любимци се чувстват неудобно да карат близки или приятели да гледат животното им , докато те по една или друга причина са възпрепятствани да се грижат за него.

Средното цената на „кучегледачите” в Лондон е 20 паунда за гледане на куче цял ден. Сайтът прибира 15%, когато собственикът на кучето намери своя „кучегледач” през платформата.

Бизнесът вече има 200 000 души, регистрирани в Европа, които са на разположение да гледат куче, ако ги наемат. От 2013 г. досега приходите са се увеличили с 360% на годишна база.

#Airbnb #сайт #куче #пътуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »