Елеонора Николова временно начело на БОРКОР

Елеонора Николова временно начело на БОРКОР
На 17 февруари 2011 година Елеонора Николова е назначена за заместник-ръководител на Центъра за борба с корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Досегашният заместник-председател на БОРКОР Елеонора Николова става временно изпълняващ длъжността директор на центъра до избирането на нов.

Във вторник Министерският съвет освободи Румен Миланов като директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР), предаде БГНЕС.

В понеделник премиерът Борисов освободи Миланов и като съветник в политическия му кабинет, и като секретар на Съвета по сигурността.

Георги Кръстев, който до този момент беше директор на вицепремиера Цветан Цветанов, става секретар на Съвета по сигурността към президента.

Елеонора Николова е родена на 30 август 1950 година в Русе. По професия е юрист. Била е председател на Районния съд в Русе. От 1992 до 1994 година е окръжен прокурор на Русе. В периода 1994–2002 година е адвокат към Адвокатската колегия в крайдунавския град.

През 2002 година печели частичните местни избори в Русе. Година по-късно извоюва убедителна победа на редовния местен вот.

На парламентарните избори през 2005 година става народен представител от листата на ОДС. По-малко от две години след това напуска сините и става независим депутат. В 40-ото Народно събрание участва в работата на Комисията по правни въпроси и на Комисията за борба с корупцията.

Заедно с Мария Капон и Димитър Абаджиев основават сдружение „Европейски демократичен път“, а след това Николова става заместник-председател на Единната народна партия, която е под ръководството на Мария Капон.

На 17 февруари 2011 година е посочена за заместник-ръководител на Центъра за борба с корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР).

#Димитър Абаджиев #Мария Капон #Русе #вицепремиер #Цветан Цветанов #Георги Кръстев #Съвета по сигурността #Бойко Борисов #премиер #Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет #Министерски съвет #Румен Миланов #Елеонора Николова #БОРКОР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"