Асамблеята на Съвета на Европа с българско участие днес

Асамблеята на Съвета на Европа с българско участие днес
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Миграцията и бежанската криза в Европа, международният тероризъм и функционирането на демократичните институции в Полша ще бъдат обсъждани на зимната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която се открива днес в Страсбург.

Редовната зимна сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа е в рамките на шестмесечното българско председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа. Затова с интерес очакват обръщението на българския президент Росен Плевнелиев утре и на външния ни министър Даниел Митов днес. В качеството си на председател на Комитета на министрите на Съвета на Европа Даниел Митов ще направи обръщение и ще отговаря на въпроси в 16 часа, българско време.

Сесията отново започва под знака на разминаването между Страсбург, като своеобразна европейска столица на човешките права, и Москва, защото Руската федерация не е подала акредитации на своите парламентаристи навреме, за откриването на сесията днес, стана ясно от писмото, изпратено от председателката на ПАСЕ. Руските пълномощия бяха ограничени от април 2014-а година, след анексирането на Крим.

Международният тероризъм е във фокуса на зимната сесия с два специални доклада, за чуждестранните бойци в Сирия и Ирак и за това, как борбата с международния тероризъм да зачита ценностите на Европа. Очаква се Арлен Дезир, държавният секретар по европейските въпроси на Република Франция, да вземе участие в общото разискване. Още днес, в началото, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа ще избере и своя нов председател за срок от една година, с право да бъде подновен еднократно.

#Съвета на Европа #асамблея #участие #Европа #Росен Плевнелиев #Даниел Митов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници