Петър Стоянов: ДСБ има историческа отговорност към десницата

Петър Стоянов: ДСБ има историческа отговорност към десницата
A A+ A++ A

ДСБ има историческа отговорност към десницата. Преди 12 години нанесоха удар, от който СДС никога не се съвзе, но никога не станаха фактор в дясното. Това каза президентът Петър Стоянов пред бТВ.

По думите му именно това е принудило партията да се коалира. „Сега излизат в опозиция, но моралният им ангажимент изисква да кажат, че не са доволни от начина, по който се правят реформи”, смята Стоянов.

„Мислех, че няма да доживея левицата да се разцепи и десницата да обедини и бях много радостен, случиха се два факта едновременно”, каза Стоянов. Той допълни, че е смутен от идеята за нов десен проект. „Хем искат да имат влияние в правителството, хем по-крайна реторика – не съм склонен да приема това обяснение, аз вярвам в искренността на Радан Кънев”, каза още той.

„Ако Бойко Борисов е прав и не иска с друг да състави правителство, обричаме България на правителствена криза, когато всички около нас са в криза”, смята Стоянов. Той допълни, че сегашната коалиция дава най-доброто от всички възможни варианти.

Категорично не споделям мнението на президента Георги Първанов за мандата на настоящия ни колега Росен Плевнелиев, каза Петър Стоянов по повод телевизионно изявление на Първанов преди дни.

Тогава Първанов остро критикува политиката на Плевнелиев и го определеи като „безличен президент”.

„Първанов наруши добрия тон, той беше президент 10 години, аз тогава не си позволих да го критикувам, не защото бях във възторг, а защото не е много редно да се критикува настоящия президент”, допълни Стоянов.

По думите му той симпатизира на своя колега Росен Плевнелиев и допълни, че той стои много добре в Европа. „Плевнелиев е европейски тип политик, това е важно за България”, допълни той.

„Стратегически, той не е допуснал нито една грешка. Казват, бил евроатлантик и привърженик на НАТО – той е изразител на неговото поколение”, допълни още Стоянов.

Според Стоянов е напълно нормално партиите вече да се позиционират за предстоящите президентски избори.

#Петър Стоянов #Георги Първанов #Росен Плевнелиев #ДСБ #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »