В ЕС търговията с деца процъфтява вече 10 години

В ЕС търговията с деца процъфтява вече 10 години
A A+ A++ A

В Европейския съюз вече от почти 10 години процъфтява официалната продажба на деца. Търговията е организирана от големи престъпни групи, които използват ромки като донори на деца, а Гърция, Португалия и Испания - като страни-вносители. Детайлите на престъпната схема разкрива кореспондент на Федералната агенция за новини (ФАН).

Бизнесът започва с продажбата на български деца от ромски произход в Гърция. При търговията се използва една и съща схема: организаторите намират гръцко семейство, което иска да има дете от България е готово да плати за него. След това, бащата идва на посещение в България. Тъй като преминаването на българско-гръцката граница от страна на гражданите на тези страни става без паспорт и не се записва никъде, за потвърждението за пътуването се запазват билетите.

Организаторите, от своя страна, намират бременна ромка, готова да продаде нероденото си дете. Когато наближи да роди бебето, тя отива в Гърция, бива приета в болница и ражда там. След това, тя официално декларира, че бащата на детето е вече споменатият грък, „с когото тя е имал афера в България“. „Бащата“ официално потвърждава думите на родилката и дори показва билетите от пътуването си до България. Тъй като няма спор и двете страни говорят едно и също, скъпоструващата генетична проверката не се извършва. Родилката се отказва от родителски права, гъркинята декларира, че е съгласна да осинови бебето и така детето на български роми, се оказва с гръцко свидетелство на раждане и пълноценен гръцки гражданин.

#ЕС #Европа #деца #момче #момиче #евро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници