Москва отхвърли обвиненията за убийството на Александър Литвиненко

Москва отхвърли обвиненията за убийството на Александър Литвиненко
A A+ A++ A

Москва отхвърли съпричастността си с убийството на нейния бивш служител от специалните служби преди 10 години Александър Литвиненко, който в Лондон бе отровен с полоний.

Според официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от руските медии, действията на  властите на Великобритания, свързани с разследването на смъртта на Александър Литвиненко, създават опасен прецедент и подменят обективното съдебно разследване с поръчков и политически фарс.      

Захарова обвини британската страна, че е използвала вътрешни правни механизми, за да прикрие фактите, с които разполага. Тя определи разследаването като непрозрачно, с предварително определени резултати.

"Целта бе една и тя бе очевидна от самото начало - да бъде очернена Русия и нейното ръководство. И в тази форма трябва да кажем, че тази меко казана форма на разследване не беше нито прозрачна и правилна както за руската страна, така и за британската общественост", посочи Захарова.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по-рано днес заяви, че Москва не се интересува от заключенията на британското разследване, а депутати от руската Дума нарекоха "безсъдържателни" обвиненията, идващи от Лондон.

#Александър Литвиненко #полоний #Мария Захарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"