Ненчев купува брони коли за военната полиция за 16 млн. лв.

Ненчев купува брони коли за военната полиция за 16 млн. лв.
Николай Ненчев Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на отбраната обяви процедура за обществена поръчка за 16 400 000 лева. Парите са за закупуването на 6 нови бронирани вископроходими автомобила и техническо оборудване за нуждите на Военна полиция.

Според обявените условия, бронираният високопроходим транспортен автомобил (БВПТА) трябва да е защитен от изстрел на снайпер „Драгунов”, както и от ръчна граната БМ-51, като в същото време личният състав ще трябва да е в състояние да отговаря на огъня от 4 различни места. Максималната скорост ще трябва да е най-малко 100 км/ч.

Четири от бронетранспортьорите трябва са с прибори за техническо наблюдение - камери, термовизионни устройства, далекомери, другите два са само транспортни.

Бронираните автомобили ще се изплащат от МО в продължение на 3 години, като общата стойност е 13 300 000 лева. Още 3.1 млн. лева ще бъдат дадени за радиостанции, сателитни телефони и друга електроника.

Военна полиция през 2009-2010 г. се снабди без обществена поръчка с израелски бронирани коли „Санд Кет”, припомня ”Сега”.

#Военна полиция #обществена поръчка #Министерство на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"