Програмата ''Модерен бизнес'' ще стимулира ИТ сектора

Програмата ''Модерен бизнес'' ще стимулира ИТ сектора
Снимка: bars-open.ru
A A+ A++ A

''Приветствам програмата „Модерният бизнес“, която е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия в България,'' заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на пресконференция, на която бе представена стартиращата програма „Модерният бизнес“.

Съвместната инициатива на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и „Майкрософт България“ включва безплатно внедряване на услугите от пакета Office365, предоставящ т.нар. облачни услуги, специализирани ИТ обучения, както и бизнес обучения в посока подобряване на конкурентоспособността на предприятията с фокус върху бизнес планирането и дигиталния маркетинг.

 “ИТ специалистите могат да помогнат за оптимизиране на бизнес процесите и да посочат на колегите си от бизнеса технологичните решения, чрез които продукцията им да създава по-голяма добавена стойност“, допълни Лукарски.

Министърът цитира данни, според които 93% от предприятията използват компютри, а над 91% използват интернет. Ръст бележи и Интернет търговията като се очаква тя да нарасне с 39.7% през периода 2015-2019. Според негова информация над 3,8 милиона са потребителите в страната ни на мобилен Интернет, а България заема 7-ма позиция в Източна Европа по този показател.

''За сметка на това степента на приложение на облачните услуги в България е сравнително ниска, поради малкия пазар", допълни министърът. 

 „Облачните услуги, които осигуряваме са насочени към малките и средни предприятия, които са гръбнакът на икономиката и допълнителната работа с тях ще доведе до ускоряването й“, заяви изпълнителният директор на „Майкрософт България“ г-н Петър Иванов.

#облачни услуги #ИТ #сектор #бизнес #България #малките и средни предприятия #Петър Иванов #Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »