Започна делото срещу прегазилия група деца, заради гонка край Ловеч

Започна делото срещу прегазилия група деца, заради гонка край Ловеч
A A+ A++ A

Окръжният съд в Ловеч даде ход на делото срещу 28-годишния Филип Михайлов, който през август миналата година при автомобилна гонка помете с колата си група деца. Загинаха 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, а приятелката им Петя Божкова получи средна телесна повреда.

Защитата на обвиняемия Филип Михайлов поиска отлагане на делото заради процесуални нарушения и връщането му в досъдебно производство, както и отвод на прокурора. Адвокат Румен Константинов, който се явява като частен обвинител от страна на родителите на едно от загиналите деца, също поиска отлагане на делото. Според него, става въпрос за особено тежък случай, но това не е посочено в обвинителния акт. Съдът обаче не уважи исканията им и даде ход на делото.

Пред съдебната зала в Ловеч дойдоха десетки съученици на загиналите Велислава и Марино. Те настояват за справедлива присъда за Филип Михайлов. Обвиняемият отказа да коментира какво се е случило при инцидента и дали е виновен.

Един от свидетелите Ален Асенов, за когото се твърди, че е участвал в автомобилна гонка заедно с Михайлов, беше категоричен, че такава не е имало и той не е виновен.

Прокурорът Валентин Вълков прочете обвинителния акт, в който е посочено, че Филип Михайлов е нарушил Закона за движение по пътищата като е карал със скорост над допустимата и по този начин е причинил смърт по непредпазливост на повече от две лица. Предстои разпит на свидетелите и вещите лица.

#гонка #Ловеч #съд #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"