Пентагонът прави ново разузнаване

Пентагонът прави ново разузнаване
Със създаването на новата структура се решава един от проблемите на Пентагона – изтичането на ценни кадри към ЦРУ. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на отбраната на САЩ планира да извърши реорганизация на своите разузнавателни служби и да създаде ново подразделение, което да се занимава с операциите по особено важни направления.

Сред тези направления попадат Иран или африканските държави, където терористичната мрежа „Ал Кайда“ действа все по-активно, предаде bTV.

Според източник от Пентагона новото подразделение ще се нарича Отбранителна тайна служба, а агентите в нея ще работят в тясно сътрудничество с ЦРУ. Основната насока в дейността на службата ще бъде провеждането на разузнавателни действия в чужбина.

Това решение бележи значителна промяна във функциите на разузнаването на Пентагона, което досега съсредоточаваше вниманието си изключително върху районите на военен конфликт.

Със създаването на новата структура се решава още един проблем на Пентагона – изтичането на ценни кадри към ЦРУ.

Програмата за реорганизация на разузнаването е била подготвена от помощник-министъра на отбраната по въпросите на разузнаването Майкъл Викърс заедно с шефа на Националната тайна служба. Тя вече е била представена в Конгреса на САЩ и предстои да бъде одобрена в петък от министъра на отбраната Лион Панета.

#ЦРУ #министър на отбраната #Ал Кайда #Иран #Лион Панета #Пентагона #Министерство на отбраната #САЩ #Конгреса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"