Димитър Узунов: Яне Янев да каже кой е изпратил SMS-а до Борисов

Димитър Узунов: Яне Янев да каже кой е изпратил SMS-а до Борисов
Димитър Узунов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Като член на съвета работя в сферата на съдебната администрация и борба с корупцията, както и финансиране на съдебната система. Не бих се посвенил да се моля пред премиера Борисов за финансови средства за съдебната система,'' увери новият представляващ ВСС.

''Нямам телефонния номер на премиера. Не ме притеснява да покажа разпечатка от телефона си и да отхвърля твърденията на бившия правосъден министър Христо Иванов, че именно аз съм изпратил SMS-а до премиера. Нека съветникът на министър-председателя Яне Янев каже кой е изпратил SMS-а," допълни той.

Вчера премиерът заяви, че няма нищо общо с кадровите промени във ВСС. Въпреки това, малко след смяната Съюзът на съдиите поиска официално обяснение.

''Ще предложа заседанията на ВСС да се предават онлайн,'' заяви пред БНТ Димитър Узунов, който вчера смени на поста Найденова като представляващ Висшия съдебен съвет.

''Официалните мотиви за смяната на Соня Найденова са ясни. Правилникът за дейността на ВСС позволява всеки от членовете на съвета да предложи за обсъждане подобна смяна. Решението за смяната е взето вчера сутринта,'' коментира той.

''Мнозинството във ВСС предпочете да има такава смяна, с оглед конституционните промени, които се приеха, каза още Узунов. С Калин Калпакчиев седим един до друг в заседателната зала, ще положа усилия да преодолеем противоречията между нас,'' каза той.

Новият представляващ ВСС обяви, че ако в следващите седмици не успее да подобри вътрешните проблеми в съвета, след месец ще преоцени позицията си и по всяка вероятност ще се оттегли, за да може друг да поеме на плещите си "този товар".

''Наблюдаваме медийни атаки срещу председателя на ВКС Лозан Панов, срещу ръководството на Софийския градски съд, трябва да преустановим тези атаки,'' допълни Узунов.


#Димитър Узунов #ВКС #Лозан Панов #Бойко Борисов #Яне Янев #проблеми #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"