Влизат в сила ограниченията на движението в центъра заради третия лъч на метрото

Влизат в сила ограниченията на движението в центъра заради третия лъч на метрото
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Във връзка със строителството на метрото от ул. ”Свети Георги Софийски” до бул.”Васил Левски” се въвеждат промени в движението в центъра. От 20.01.2016 г. до на 31.03.2016 г. се въвеждат следните промени в организация движение, както следва:

- по бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Васил Левски” и ул. „Хан Крум” движението на пътни превозни средства ще се извършва еднопосочно в двете средни пътни ленти на булеварда и се въведат следните забрани:
- влизането на превозни средства по дясна лента от пътното платно на булеварда в посочения участък;
- движението на пешеходци по левия и десен тротоари в същия участък на булеварда, като се осигурят и по двата тротоара по 1.50 м ленти за пешеходното движение;
- Забранява се влизането и паркирането по лявата лента от пътното платно на булеварда в посочения участък;
- забранява се влизането на превозни средства по лявата лента от пътното платно на ул. „Васил Левски” при кино „Одеон”. 
По бул. „Патриарх Евтимий” между бул. „Витоша” и ул. „Княз Борис І” движението на превозни средства ще се извършва еднопосочно в двете средни пътни ленти на булеварда.

Въвеждат се и следните забрани:

- забранява се влизането на превозни средства по дясна лента от пътното платно на булеварда в участъка;
- забранява се движението на пешеходци по левия и десен тротоари в същия участък на булеварда, като се осигурят и по двата тротоара по 1.50 м за пешеходното движение;
- забранява се влизането и паркирането по лявата лента от пътното платно на булеварда в участъка.;

По ул.” Св. Георги Софийски” между бул. „Пенчо Славейков” и ул. „Константин Иречек” се заемат южната зелена площ и южният пешеходен тротоар (преминаването на пешеходци ще се извършва по северния тротоар). Движението на превозни средства в посочения участък не се променя. 

За същия период от време се закриват местата за почасово платено паркиране на бул.“Патриарх Евтимий“.
Променя се маршрута на тролейбусна линия № 7 в посока център – от бул. „Сливница” при ул. „Опълченска” направо по бул. „Сливница” и обратен завой на пл. „Сточна гара” в посока ж.к. „Люлин”. 

Временно се изместват спирки на градския транспорт: спирка „Одеон” с код 0926 на бул. „Патриарх Евтимий” се измества с 150 м напред в посока бул. „Витоша” след кръстовището с ул. „Хан Крум” и спирка МБАЛ „Александровска” с код 1034 на ул. „Св. Георги Софийски се измества назад с 140 м преди кръстовището с ул. „Константин Иречек”. 

#София #Патриарх Евтимий #център #Васил Левски #метро #булевард #участък #Александровска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »