Григор Димитров: Искам победа над Федерер

Григор Димитров: Искам победа над Федерер
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на третия кръг на Аustralian Open, където ще се изправи срещу своя идол и четирикратен победител в Мелбърн Роджър Федерер. Двамата играха преди две седмици на турнира в Бризбън, където Гришо за първи път спечели сет срещу швейцарския маестро, но отново не можа да го бие.

„Дори да не е бил в оптимално физическо състояние тогава, Роджър винаги играе добре и изобщо не подсказва на опонентите си, ако има някакъв проблем. Той е уникален спортист, радвам се, че успях да му взема сет, но сега се надявам да играя още по-добре срещу него и този път резултатът да е различен“, коментира Гришо.

„След финала в Сидни не спах цяла нощ, но нямах време за повече съжаление, защото трябваше да пътувам на другата сутрин към Мелбърн. При мачбола имаше над 20 удара в разиграването и можеше да избера друг вариант, но късметът бе от другата страна на корта. Приемам го, няма какво повече да направя.

Не знам кое боли повече – този загубен финал или трите сетбола срещу Джокович на Уимбълдън. Като се сещам за онзи момент, ми се отваря друга рана. Натрупах няколко добри победи от началото на годината и увереността ми се повиши, сега продължавам да се опитвам да усъвършенствам ударите си и да опростя още играта си“, каза Димитров.

#Григор Димитров #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"