Зеленогорски: Ако нямаме напредък в реформите след 6 месеца, напускаме коалицията

Зеленогорски: Ако нямаме напредък в реформите след 6 месеца, напускаме коалицията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Ако констатираме, че споразумението ни не се изпълнява, аз лично ще предложа да напуснем мнозинството,'' заяви съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, предаде БГНЕС.

''Ако коалицията ни заскърца по отношение на съдебната реформа, на антикорупционното законодателство, на електронното гласуване и изборното законодателство, очевидно ще стане, че имаме голям проблем. Още повече, че в нашата декларация ние сме заложили, че на третия месец трябва да се погледне какъв е напредъкът в съдебната реформа,'' продължи той. 

След вчерашната среща на Борисов с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд бяха поети категорични ангажименти не само към нашите партньори от САЩ, но и към ЕС и се надявам бързо да ги изпълним, каза той.

''Ако констатираме, че споразумението ни не се изпълнява аз лично ще предложа да напуснем мнозинството, подчерта Зеленогорски. Ще го обсъдим в рамките на РБ на шестия месец и ако няма напредък по тези важни неща – съдебната реформа и антикорупционното законодателство, тогава ще се вземе единно общо решение. Но не искам това да звучи като ултиматум, а като едно притискане на екипите в министерствата и в НС да си свършим работата,'' посочи депутатът от РБ.

#реформаторски блок #Найден Зеленогорски #САЩ #Виктория Нюланд #Бойко Борисов #ултиматум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници