Жените плащат с до 37% повече за дневните покупки от мъжете

Жените плащат с до 37% повече за дневните покупки от мъжете
A A+ A++ A

Жените плащат повече от мъжете за почти идентични продукти. Неравенството в стоките важи за продукти както за деца, така и за възрастни. Това показва проучване на британското издание „Таймс“.

Неравенството в цените важи за стотици стоки, насочени към определен пол, в това число играчки, дрехи и продукти за красота. Тези, които са маркирано като „дамски“, са средно с 37% по-скъпи.
Според вестника дамски продукти като самобръсначки и химикалки се смятат за по-специални единствено защото са в розово. В същото време обаче мъжкото бельо е по-скъпо от женското.

Проучване на „Индипендънт“ е показва също, че има увеличения в цените, което обаче важи както за женските, така и за мъжките продукти.

При дрехите жените категорично плащат повече за еквивалентни стоки от мъжете. При тоалетните продукти, шампоаните, балсамите за коса и други продукти за баня, насочени към жените, цената е също по-висока. Но и при продуктите, които са отбелязани специално за мъже, се наблюдава увеличение на цената в сравнение с женския или неутралния еквивалент.

Проучване неотдавна на агенцията за потребителите вНю Йорк показа, че проблемът с по-скъпите женски стоки не е само във Великобритания. Съпоставяне на общо 800 продукта за мъже и жени е показало, че „дамските“ продукти при играчките, аксесоарите, личната хигиена, дома и здравето струват средно 7% повече от тези за мъже.
Според проучването въпреки че продуктите често пъти са с различно брандиране, конструкция и съставки, клиентите нямат контрол върху тези фактори и са принудени да купуват наличните стоки на по-високи цени.
“В рамките на живота на една жена финансовото влияние на това полово ориентирано несъответствие в цените е значително“, посочва текста.

#мъж #жена #продукт #цена #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"