Жители на Стрелча за Евстатиев: Той сам се направи почетен гражданин

Жители на Стрелча за Евстатиев: Той сам се направи почетен гражданин
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Янаки Стоилов е един от най-върлите покровители на Иван Евстатиев. Той не беше искрен в изказванията си за бившия кмет на Стрелча. Той е и причината местните да се притесняват дали ще има справедливо правосъдие". Това заяви общински представител на Стрелча за Нова телевизия.

"Той сам се направи почетен гражданин сам-самичък, като си доведе седем общински съветници", заяви гражданин на Стрелча. 

Общинският съвет на Стрелча ще заседава извънредно днес, а жителите на града искат на Евстатиев да бъде отнето почетното гражданство. 

Прокуратурата обвини бившия кмет, че упоил десетокласничката и осъществил полов контакт с нея. Тя е подала жалба за сексуален тормоз. Момичето твърди, че е пило само сок, но се предполага, че в него имало упойващи вещества. Късно снощи съдът реши да остави за постоянно в ареста бившият кмет. Той самият твърди, че събитията са били по взаимно съгласие.

По-рано община Стрелча провери сделките на Евстатиев като кмет и установи липси за 1,2 млн. лева. Проверява се и пиарката на кмета Елина Георгиева, която има концесия за два общински рибарника. Тя стопанисва и хотела, в който живее Евстатиев и където се е случил сексуалният контакт между него и 16-годишното момиче

Освен това хората настояват той да бъде изключен и като общински съветник. Оказва се обаче, че тази процедура е твърде сложна, защото самият Евстатиев трябва да подаде декларация, за да се оттегли като общински съветник.

 

 

 

#Иван Евстатиев #обвинение #изнасилване #корупция #Стрелча #Янаки Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"