Днес най-студено ще е в Кнежа, Драгоман и на Мусала

Днес най-студено ще е в Кнежа, Драгоман и на Мусала
A A+ A++ A

В 8 ч. тази сутрин най-ниските измерени температури са в Кнежа, Драгоман и връх Мусала, където термометрите показваха минус 19 градуса.

По-рано днес в 5 ч. в Кнежа са измерени минус 21 градуса, което е нормално студено за януари месец в този район.
На минус 17 градуса в 8 ч. се спряха термометрите в Кюстендил, Русе, Плевен и Черни връх. Минус 16 градуса беше в Шумен и Оряхово, минус 15 градуса са измерени в София, Свищов, Добрич, Видин, Велико Търново. Минус 14 градуса показваха термометрите в Лом, Силистра, Враца, Пазарджик, в Пловдив – минус 13 градуса. Най-топло тази сутрин е по Черноморието, където температурите са между минус 4 градуса във Варна до плюс 1 градус – на нос Калиакра. В Южна България също се радват на по-топли температури – в Кърджали е минус 4 градуса, а в Гоце Делчев – минус 6 градуса.

Днес ще бъде предимно слънчево. По поречието на Дунав има ниска слоеста облачност, на места там и видимостта е намалена. По-съществени увеличения на облачността ще има и над крайните южни райони, но валежи не се очакват, уточниха от НИМХ. Ще е почти тихо, около пладне в източните райони ще се появи слаб южен вятър. Дневните температури ще са в широки граници днес - от минус 10° в районите с трайна ниска облачност в близост до река Дунав, до 3-4° в югоизточните райони. Над планините ще бъде предимно слънчево. Увеличение на облачността ще има над Родопите и Пирин, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър и с него температурите ще са повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра около минус 8°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са от 3° до 5°.

#Кнежа #Мусала #Драгоман #студ #зима #градуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници