Костов: ДПС ще получи с 1/3 по-малко подкрепа на следващите избори

Костов: ДПС ще получи с 1/3 по-малко подкрепа на следващите избори
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"ДПС като корпоративна структура ще си стои, вероятно, на политическия пейзаж. Но тя ще загуби влияние на следващите избори: ДПС ще вземе с 1/3 по-малко гласове, отколкото взе на последните местни избори, а на по-следващите ще вземе с още по-малко и ще се превърне в третокласна, четвъртокласна политическа сила", тази прогноза направи бившият премиер Иван Костов в интервю за bTV.

Ние сме в процес на размитологизиране, на "проклятието ДПС", то си отива, смята Костов. „Дали с Доган, дали с Местан, ДПС е нежелан политически партньор в България”, допълни той.

"Някои обявиха Доган за велик политик, защото е казал тези неща – което е слабата теза на руската пропаганда. Внимателният прочит на речта на Доган показва, че тя е съставена от всичките митове и клишета, произведени в Кремъл. Всеки, който разбира от пропаганда, може да направи този анализ, и ще разпознае всички основни тези, с които Москва в момента се опитва да воюва с ЕС", посочи още той.

„Политическото използване на мюсюлманското вероизповедание в страната е опасно. ДПС до скоро практически управляваше избора на главен мюфтия”, допълни още Костов. По думите му предстоящата конференция на българското мюсюлманско вероизповедание е поредната провокация на българския закон и съд. „Провокация, защото тези хора и този Висш мюсюлмански съвет, който ще се опита да проведе, има висящо дело пред Върховния касационен съд”, каза още Костов.

„Дианета е влязъл в българското мюфтийство и се меси в неговото управление и дела”, каза Иван Костов. Според него една от причините за бездействието на властите, е опасение от реакция на турската страна.

„ДПС стана полесражение, където се сблъскаха тези различни сили”, каза Костов и допълни, че по време на този съвет ДПС ще загуби „симбиозата си с българското мюсюлманско вероизповедание”.

#Иван Костов #ДПС #мюсюлмани #Ахмет Доган #Лютви Местан #вероизповедание #закон #управление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"