Слаб южен вятър и ниски температури днес

Слаб южен вятър и ниски температури днес
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Времето над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По поречието на Дунав ще има мъгли или ниска облачност.

Увеличения на облачността ще има и над южните райони от страната, но валежи не се очакват. Около обяд в източните райони ще се появи слаб южен вятър.

Дневните температури ще са в широки граници: от около минус 10° в районите с мъгли, в близост до Дунав, до 3-4° в югоизточните райони, в София около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Увеличение на облачността ще има, над Родопите и Пирин, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър и с него температурите ще са повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

#време #температури #налягане #Родопите #Пирин #слънчево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »