Реформаторският блок не иска да губи ДСБ, търси нови членове

Реформаторският блок не иска да губи ДСБ, търси нови членове
Найден Зеленогорски Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

   Изпълнителният съвет на Реформаторския блок (РБ) е обсъдил днес възможността за консолидация и разширяване на формата и с други партии, като това минава през подписване на пътна карта. За решението съобщи на пресконференция съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски.

 Той уточни, че е предложил "Българска нова демокрация" на Борислав Великов да бъде приета за член на блока. 

 ''Не ми се иска да се разделяме, защото ще се наложи да се съберем отново,'' така Зеленогорски отговори дали под разширяване припознава и участието на евентуален нов десен проект около ДСБ, предаде БТА.

''Три пъти мери, един режи,'' е съветът на заместника на Меглена Кунева към колегите от ДСБ. 

   Към групата за преговори с ГЕРБ за подписване на анекс към коалиционното споразумение днес се е присъединил и здравният министър Петър Москов (ДСБ).

Очакването е документът да бъде официално подписан до края на месеца. Найден Зеленогорски се надява в работната група да се включат и представители на гражданската квота на РБ. На днешното заседание на изпълнителния съвет от гражданската квота са присъствали Гроздан Караджов, Петър Славов и Мартин Димитров.    

''Надявам се да има все по-малко контакти между политици и висши магистрати,'' коментира Зеленогорски по СМС скандала от миналата седмица.    

За Реформаторите приоритет остават антикорупционният закон, промените в Закона за съдебната власт след поправките в конституцията и приемане на електронното гласуване вследствие на националния референдум.

#Найден Зеленогорски #скандал #есемеси #Петър Москов #ДСБ #реформаторски блок #закон #съдебна власт #Петър Славов #Мартин Димитров #Гроздан Караджов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"