''Юбер'' разширява центъра си за разработка на софтуер в България

''Юбер'' разширява центъра си за разработка на софтуер в България
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Uber стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София.

Това е един от шестте центъра на компанията в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Uber е технологична платформа, която свързва шофьори и пътници в реално време чрез приложение за смартфони и предлага предлага услуга за споделено пътуване.

Услугата беше спряна в България през есента сред редица оплаквания на таксиметрови компании главно в столицата. 

Uber стартира и рекламна билборд кампания, в допълнение към специален микросайт за набиране на инженери, който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София.

„Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber. Екипът ни инженери в българската столица е изключително способен и има ключово значение за бизнеса ни в целия свят и аз съм много горд да имам толкова много страхотни български колеги,'' заяви Туан Фам, главният технически директор на Uber. ''Нямам търпение да привлечем още талантливи хора от страната, която с право е известна като „Силициевата долина на Европа“.

Димитър Радуков, генерален мениджър на Uber за България, сподели: „България е приоритет за Uber и това е инвестиция не просто в страната ни, а инвестиция в нашите граждани, които са известни в световен мащаб с постиженията си в сферата на информационните технологии.“

#Uber #пътници #шофьори #център #инженери #софтуер #Юбер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"