Фандъкова: Спрените автомобили пречат на почистването на улиците

Фандъкова: Спрените автомобили пречат на почистването на улиците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Ще има санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки,'' каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, предаде репортер на агенция "Фокус".

"По отношение на реакцията при тежката ситуация се осигури проходимостта на града, по отношение обаче почистването на тротоари и спирки от сутринта имам своите забележки и със сигурност ще има санкции във всички квартали", заяви Фандъкова във връзка с работата на снегопочистващите фирми.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", добави тя. По думите й, към този момент няма информация от районните кметове за проблеми.

"Аз самата проверих на някои места. Доста е затруднено почистването на тези улици от гледна точка на спрените и паркирани автомобили, така че всичко възможно искам да се направи в днешния ден", обясни кметът. Тя помоли всички граждани и собственици на сгради да огледат внимателно за ледени висулки и надвиснал мокър сняг, който може да бъде опасен.

Фандъкова благодари на гражданите, защото вчера имаше много голяма активност по почистване на пространствата пред сградите и изрази надежда да продължи и днес, защото обстановката в София е усложнена вследствие на обилния сняг, който вали вече два дни. 

#Йорданка Фандъкова #почистване #улици #санкции #фирми #София #снегопочистващите фирми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници