355 полета отмениха в Истанбул заради обилния снеговалеж

355 полета отмениха в Истанбул заради обилния снеговалеж
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Летищата „Ататюрк“ и „Сабиха Гьокчен“ в Истанбул отмениха общо 355 полета по външните и вътрешните авиолинии за 18 и 19 януари заради очакваните обилни снеговалежи, предаде БГНЕС.

Летищните власти на аерогара „Сабиха Гьокчен“ спират 69 редовни външни и вътрешни полети за вторник, 19 януари, причината е прогнозата за обилния сняг и лошите метеорологични условия. Чрез съобщение до медиите се уведомяват пътниците, резервирали билети и се посочват телефоните и сайтът, на които могат да се информират.

Преди това ръководството на въздушното движение бе съобщило, че в понеделник поради същата причина, са отменени 246 полета в страната и за чужбина, така общо 355 самолета няма да излетят в рамките на двата снежни дни. Според авиационните разпоредби обаче летищните власти поемат ангажимента да настанят чакащите пътници в хотели.

Снеговалежът, който започна в неделя и лошите климатични прогнози за предстоящите дни, принудиха властите в Истанбул да обявят еднодневна ваканция за началните и средните училища в понеделник. Административна ваканция е обявена и за служителите с увреждания и бременните жени. 


#Истанбул #Турция #летища #снеговалеж #власти #ваканция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"