Затрупаха с обаждания Кризисния щаб в Пловдив

Затрупаха с обаждания Кризисния щаб в Пловдив
A A+ A++ A

Около 80 сигнала за паднали дървета и счупени клони са подали пловдивчани през изминалото денонощие. Това стана ясно на извънреден брифинг на Кризисния щаб на Община Пловдив във връзка с интензивните снеговалеж.

Началникът на отдел "Обществен ред и сигурност" в общината Георги Маринов каза, че сигналите постепенно намаляват и вече са почти обработени. „Беше вдигната една част от доброволното формирование. Сформираха се два екипа за действие по паднали дървета и счупени клони. С четири екипа на ОП „Паркове и градини” приложихме териториален принцип на разпределение между екипите на Пожарната и общината. Кварталите „Южен” и „Тракия” бяха поети от доброволното формирование.

Останалите четири района бяха поети от екипите на Пожарна безопасност и защита на населението”, каза още Маринов. Кметът на града Иван Тотев каза, че се е поддържала комуникация между различните институции през цялата нощ. По думите му, в града няма линии на градския транспорт, които да не се изпълняват, няма райони без водоснабдяване, топлоснабдяване, газификация и електроснабдяване. Подадени са редица сигнали за сериозно провиснали тролейбусни жици на улица „Скопие” в Пловдив, които ще бъдат премахнати, ако се налага.

Тъй като се очаква рязко застудяване е възможно да се образуват висулки. На разположение ще бъдат 10 екипа на Пожарната в града, които ще се отзовават на сигнали за опасни висулки по места, които не са в компетенциите и възможностите на гражданите. Тотев каза още, че няма опасност от обявяване на бедствено положение или дървени ваканции.

#Пловдив #кризисен щаб #дървета #зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници