АБВ е алтернатива на политиката, заяви Георги Първанов

АБВ е алтернатива на политиката, заяви Георги Първанов
A A+ A++ A

Днес излизам тук и искам да бъда пределно ясен, ние от АБВ ще бъдем твърде категорична алтернатива на политиката провеждана от настоящия президент. Това каза председателят на АБВ Георги Първанов по време на "Президентски дебати 2016". "По всеки клон от тази политика ние ще отстояваме своите алтернативни виждания", заяви Първанов.

"Правил съм кампания за един месец през 2001 г. и съм правил кампания за цяла година през 2006 г. Разумното, отговорното е да има кампания от поне една година, да се обменят идеи, защото обратното означава да се примирим, и да изчакаме технолозите на изборите да си свършат работата", коментира председателят на АБВ.

"Няма да крия, че част от екипът ни се притесняваше не звучи ли малко грубо този придатък. Нека да бръкнем в раната, да назовем нещата със собствените им имена. Дебатът изисква откровеност и острота, не само идеи и позиции", уточни Първанов. Той подчерта, че АБВ организира този първи дебат, за да може стъпвайки на основите на президентската институция досега, да се види кои са актуалните измерения на тази политика.

Първанов добави, че присъстват колеги, с които съвместно са правили 2 успешни кампании, и са ревизирали два успешни мандата. "Президентските дебати са дебатите по целия дневен ред на нацията, държавата, българските граждани. За това сме се събрали тук. Президентската институция няма голяма история. Много по-важно е да окуражим гражданите да направят своя избор върху модела на реализирането на президентските правомощия", каза още Първанов.

#Първанов #АБВ #политика #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"