Веселина Кацарова с майсторски клас в родната Стара Загора

Веселина Кацарова с майсторски клас в родната Стара Загора
A A+ A++ A

Световната оперна прима Веселина Кацарова ще прави майсторски клас в родната Стара Загора. Мецосопрано №1 обеща това на среща със своите почитатели в града, който посети след преминалия при изключителен интерес солов рецитал в столичната зала „България", съобщи Дарик.

Срещата продължи повече от три часа с изпълнения на ученици от НУМСИ "Христина Морфова", Детско-юношеската школа за опера и балет "Маргаритки", солистите на операта Нели Нечева и Денис Иванов, и разговори със старозагорци, които я посрещнаха изключително топло. От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и общинското ръководство поздравления поднесе зам.-кметът Иванка Сотирова.

Примата В. Кацарова направи малък уъркшоп по вокално майсторство и артистично поведение пред публиката, заедно със студентката в Националната музикална академия Анита Шишкова. Тя беше отрупана с цветя и сложи автографи на специални картички за почитателите си в препълненото фоайе на Държавна опера Стара Загора.

Със сълзи в очите, изключително развълнувана от топлото посрещане и изпълненията на младите таланти, Кацарова призна - "Няма други гласове, като тези на българските деца, имат такава чистота". Тя ги насърчи да не се отказват от избрания път, пред каквито и трудности да са изправени.

 

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай