Шон Пен: Надявах се с интервюто ми с Ел Чапо да започне дебат

Шон Пен: Надявах се с интервюто ми с Ел Чапо да започне дебат
A A+ A++ A

Холивудската звезда Шон Пен заяви, че интервюто му с наркотрафиканта Хоакин Гусман – Ел Чапо не е помогнало на мексиканските власти за залавянето на престъпника, но официалните коментари в тази посока и медийните интерпретации застрашават живота му.

„Срещнахме се на 2 октомври, много седмици преди да го хванат и на съвсем различно място", заяви Пен в интервю за американската телевизия Си Би Ес.

Медиите се нахвърлиха върху него с твърдението, че в мащабния си материал е представил един идеализиран образ на престъпник, поръчал смъртта на десетки журналисти. Някои коментатори съзряха в част от атаките откровена завист.

В началото на месеца мексиканските власти успяха да заловят Гусман, който избяга от затвор в страната юли миналата година. Ел Чапо е считан за един от най-влиятелните наркотрафиканти в света.

Малко след ареста му стана ясно, че актьорът Шон Пен е успял да вземе ексклузивно интервю от наркобарона, докато последният се е криел от властите. Мексиканската прокуратура след това заяви, че срещата на Пен е помогнала да се установи местонахождението на Гусман.

„Мексиканското правителство беше унизено от факта, че някой го е открил преди тях. А ние всъщност не го открихме. Отправихме покана за срещата чрез контакт”, обясни Пен.

Той заяви, че се притеснява за живота си, тъй като от наркокартела на Ел Чапо могат да сметнат, че е помогнал за разследването. За това Пен обвинява мексиканските власти. Освен това, известният актьор каза, че журналистическата мисия на интервюто, което беше публикувано в сп.„Ролинг Стоун” не е била изпълнена заради медийния шум около ареста.

„Надявах се, че с това интервю ще мога да започна дебат, относно политиката на САЩ спрямо наркотиците. Поставяме целия фокус и харчим парите си за залавянето на един човек, а още на следващия ден се появява друг”, обясни актьорът, който направи и профил на наркобарона за списанието.

 

 

 

#Шон Пен #интервю

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »