''Скайп'' вече може да превежда разговори в реално време

''Скайп'' вече може да превежда разговори в реално време
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Платформата за видео обаждания, закупена от Microsoft, завърши въвеждането на обновяване, което ще позволи на всички потребители да се възползват от предимствата на услугата за превод в реално време, пише изданието CNET.

Ако сте абонат на Skype, то значи ще можете да завържете приятелства в различни държави по света без пречките на езикова бариера. 

Skype отдавна е любимо средство за комуникация за хора от бизнес средите и за хора, които живеят на големи разстояния, но конкуренти като WhatsApp и Face Time бързо намалиха дела на потребителите на услугата.

Фукнцията за превод ще разграничи Skype от съперниците му, давайки възможност на потребителите да уговорят наемането на апартамент в Airbnb, чийто домакин е от Китай или да флиртуват със симпатични хора от Венецуела, например. Microsoft не гарантира обаче, че няма „да се загубите в превода“ при непохватни опити за ухажване на непознати. 

Skype посочва, че броят на обажданията, които се провеждат всеки ден се е увеличил с 400 процента след предварителното представяне на услугата преди една година. В момента онлайн инструментът е в състояние да превежда седем езика гласово (мандарин, английски, френски, немски, италиански, португалски и испански) и над 50 езика при мигновени съобщения.

Най-често използваният превод е от френски на английски език. Сигурни сме, че това не отразява готовността на хората, чиито родни езици са английски и френски да изучават чужди езици, коментира шеговито CNET. Skype работи върху включване на повече езици в услугата и отбелязва, че се надява да я направи по-лесно съвместима с други платформи. 

#Скайп #преводи #езици #услуга #френски #английски #Microsoft

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"