''Завръщането'' с Лео ди Каприо поведе номинациите за ''Оскар''

''Завръщането'' с Лео ди Каприо поведе номинациите за ''Оскар''
Снимка: The Revenant
A A+ A++ A

Лентата ''Завръщането'' с участието на Леонардо ди Каприо официално вече е сред основните фаворити за най-престижните филмови награди в света.

 Филмът получи общо 12 номинации, сред които тези за най-добър филм, най-добър режисьор на Алехандро Гонзалез Иняриту, както и за най-добра главна мъжка роля на Леонардо ди Каприо. Така любимецът на публиката по света има вече шеста номинация за ''Оскар''.

За ролята си актьорът вече получи ''Златен глобус'' на наградите, които се състояха в Лос Анджелис в неделя.

Другите ленти номинирани в категория най-добър филм са ''Spotlight'', ''Марсианецът'', ''Лудият Макс: Път на яростта'', ''Бруклин'', ''Стая''The Big Short , както и ''Мостът на шпионите''.

И този път светът тръпне в очакване да разбере дали Лео ще успее да вземе заветнта статуетка. В категорията си той ще се състезава в Мат Деймън за ''Марсианецът'', Еди Редмейн за ''Момичето от Дания'', Майкъл Фасбендър за ''Стийв Джобс'' и Брайън Карстън за ''Трумбо''.

В категорията за най-добра женска роля без изненада попада и любимката на критиците Дженифър Лоурънс за ролята си в ''Джой''. Тук за статуетката ще се борят и Кейт Бланшет в ''Карол'', Шарлот Рамплинг за ''45 години'', Сирша Ронан за ''Бруклин'', както и сочената за фаворитка изгряваща звезда Бри Ларсън за ''Стая''.

Пълният списък с номинираните може да откриете тук.  

#Оскари #Златен глобус #Леонардо ди Каприо #актьор #филм #режисьор #награди #номинации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"