Йога за бременни – хармония за два живота

Йога за бременни – хармония за два живота
A A+ A++ A

Мисълта за нов живот вътре в нас, за който ние сме изцяло отговорни, ни кара да се замислим сериозно за начина, по който живеем. Дори до този момент да не сме обръщали голямо внимание на здравословните идеи, при бременност това непременно ще ни се наложи. Самата бременност много често е свързана с дискомфорт – гадене, повръщане, леки контракции или болки, отекли глезени, световъртеж, задъхване и т.н.

Йогата за бременни е един напълно безопасен начин, чрез който можем да поддържаме тялото си в добро състояние, да облекчим или намалим дискомфорта, да се преборим с лошото настроение и притеснението от предстоящото раждане.

Упражненията могат да ни помогнат да преодолеем както сутрешното гадене, така и констипацията. Дихателните техники могат да бъдат много полезни и по време на самото раждане. Спомагат за регулиране на високото кръвно налягане, облекчават болките в гърба, регулират дишането.

През първото тримесечие на бременността се препоръчват стоящи пози йога, тъй като това помага за укрепването на краката, насърчава движението, генерирането на енергия и намалява крампите по краката.

По време на втория и третия триместър може да се намали времето за практикуване на асани за предотвратяване на умора и преумора. Можете да започнете да практикувате пози, които да укрепят кръста и гръбначния стълб.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »