Биячите на 18-годишния Тодор вече са с обвинения за предумишлено убийство

Биячите на 18-годишния Тодор вече са с обвинения за предумишлено убийство
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Двамата братя Десислав и Иван, които пребиха до смърт 18-годишно момче в центъра на Враца,  вече са обвинени  в умишлено убийство по хулигански подбуди. Това съобщи говорителят на главния прокрурор Румяна Арнаудова.  

Прокуратурата във Враца повдигна вчера обвинение на братята „причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда”. Това предизвика недоволство и протести във Враца. Тази вечер освен във Враца се организират протести и в София.

Главният прокурор  Сотир Цацаров изпрати днес в града екип от Върховна касационна прокуратура да провери работата на местните прокурори. Седем прокурори от ВКП ще разследват смъртта на момчето по заповед на Цацаров, а лекари от ВМА ще направят нова аутопсия на тялото.

Установено е, че двамата братя са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. Първата аутопсия сочи, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб.

От прокуратурата съобщиха, че Тодор в носел бокс в дясната си ръка.  Затова е свидетелствала и приятелката на Тодор - Грета пред разследващите. След побоя Тодор изпуснал бокса на земята и друг свидетел го е взел и го е изхвърлил. Боксът не е намерен.

Линейката,  която е изпратена към мястото, където е пребит 18-годинния Тодор, е пристигнала за 5 минути, категорични са от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. Когато лекарите пристигнали обаче Тодор не е дишал, зениците му са били разширени, а сърдечната му дейност, според доклада на медиците, е била „неефективна”. В 13.16 часа линейката с Тодор е пристигнала в болница, а момчето е било откарано веднага в спешното, където продължават да го реанимират. Малко по-късно Тодор умира.

 

#убийство #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"