Цацаров разпореди проверка на прокуратурата във Враца по убийството на 18-годишния Тодор

Цацаров разпореди проверка на прокуратурата във Враца по убийството на 18-годишния Тодор
A A+ A++ A

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров в Окръжна прокуратура – Враца са изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура. Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на 18-годишния Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело.

Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на гр. Враца за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи. Прокурорите от ВКП ще се срещнат с кмета на гр. Враца, съобщиха от Главна прокуратура.

По разпореждане на главния прокурор, прокурори от ВКП ще работят на място и в Районна прокуратура – Бяла Слатина. Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП – Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, включително и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

Съобразно разпореждането на главния прокурор, първите резултати от действията на проверяващите екипи следва да му бъдат докладвани до края на днешния ден.

#Враца #прокуратура #Сотир Цацаров #смърт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »