Кръв в спермата

Кръв в спермата
A A+ A++ A

Кръв в спермата е притеснителен знак, но рядко е симптом на сериозно заболяване, особено при мъже под 40 години.

Много мъже имат през живота си един или няколко случая на кръв в семенната течност. Проблемът може да се появи във всяка възраст. Понякога наличието на кръв в еякулата може да продължи няколко месеца.

Количеството кръв е различно в зависимост от първопричината. Можете да забележите капка кръв или жилка кръв в семенната течност или целият еякулат да изглежда кървав.

Най-често не се открива причина за наличието на кръв в спермата. Причината е най-често травма или инфекция. При инфекцията кръв в спермата се придружава от други симптоми като болка в гениталиите или  болка при уриниране, трудно уриниране или кръв и в урината.

Въпреки че в повечето случаи симптомът е еднократен или преминава за дни, няколко са изследванията, които трябва да се направят, за да се открие причината и да се назначи лечение, когато е необходимо. Ако сте над 40 години или имате и други оплаквания (например висока температура) или придружаващи заболявание (например имате рак или сте претърпели операция), консултирайте се с вашия уролог.

По материали на Mayo Clinic

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"