28-годишна присъда за убийството на Сюлейманов

28-годишна присъда за убийството на Сюлейманов
A A+ A++ A

24-годишният Милен Бичкиджиев бе осъден на 28 години затвор при първоначален строг режим от петчленен състав на Русенския окръжен съд. Присъдата е за жестокото убийство на 30-годишния Джошкун Сюлейманов, извършено на 29 март 2015 г.

Делото бе гледано по съкратената процедура заради пълните самопризнания, направени от подсъдимия. До убийството се е стигнало по време на купон в квартирата на Бичкиджиев, който е с основно образование и криминално проявен – при задържането му е имал вече 9 присъди, основно за кражби и противозаконно отнемане на автомобил. След употребата на алкохол от компанията Милен станал агресивен и се нахвърлил върху 30-годишния Джошкун.

Предполага се, че в основата на агресията стоят неизяснени отношения заради жена. Милен е нанесъл около удара по лицето, главата, шията, гръдния кош и корема на жертвата, с юмруци и ритници. Скачал е върху гръдния му кош и го притискал с дървена маса и дървена табуретка, докато Джошкун е издъхнал. Едва на следващия ден убиецът се е предал в полицията и е направил самопризнания.

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за 24-годишния мъж, която, заради съкратеното производство, бе заменена с 28 години лишаване от свобода. Съдът уважи становището на прокуратурата, като към 28-те години затвор прибави 200 000 лв. кръвнина за родителите на убития. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

 

#Сюлейманов #присъда #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"