Трайков: Замразяване на икономиката не е имало

Трайков: Замразяване на икономиката не е имало
По думите на министъра икономическата картина в ЕС е хомогенна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Замразяване на икономиката не е имало, има ръст от 1.3% за третото тримесечие спрямо третото тримесечие на миналата година, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Това все пак не е достатъчно добре, но същото важи за целия Европейски съюз“, коментира той в сряда сутринта по bTV.

Министърът уточни, че ръстът е нулев за третото тримесечие спрямо второто тримесечие на тази година. Tова е цифра, която не дава тази сравнимост, към която България се стреми, добави той.

„Средният ръст за ЕС е 1.4%. Има няколко страни като нас, които за третото тримесечие спрямо второто са на нула, има няколко, които са с положителен растеж, има и три страни, които са с отрицателен растеж, така че картината е сравнително хомогенна“, коментира той.

Министърът подчерта, че се надява да не се наложи прекрояването на Бюджет 2012.

„Част от оценките на опозицията са, че бюджетът е плах и може да се заложат повече приходи. Други твърдят, че е прекалено оптимистичен и тези приходи не могат да се съберат. Това значи, че колегите от Министерството на финансите са предложили един балансиран продукт“, подчерта Трайков.

#Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #бюджет 2012 #икономика #тримесечие #ръст #ЕС #България #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"