Славчо Велков: Целта на атентата в Турция бе политик-икономическа

Славчо Велков: Целта на атентата в Турция бе политик-икономическа
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Експертът по антитероризъм Славчо Велков смята, че този атентат показва нов елемент в политиката на терор на „Даеш”. Освен това турската полиция не би могла да арестува толкова бързо, толкова хора, освен ако вече няма информация за тях.

„Атентатът в Истанбул в технологично отношение е изпълнен перфектно, но има много необичайни неща около този терористичен акт”, коментира пред Нова телевизия експертът.

„Този атентат нямаше за цел всяване на страх и ужас. Основната му цел беше политико-икономическа”, посочи Велков.

По думите му „този акт е и предупреждение и послание. Това е предупреждение към Турция за онова, което тя предприе през последните няколко месеца след влошаването на отношенията ѝ с „Ислямска държава”.

Според експерта по антитероризъм „Ислямска държава” все още не е във война с Турция”.

„Съвсем целенасочено беше избрано знаково място в Истанбул и беше ударена група немски туристи. Това е послание към Европа, което звучи така: „Вие ни пречите на стратегията за ислямизиране на Европа като променяте през последните седмици вашата политика и затова ние удряме ваши граждани”, коментира Славчо Велков. 

Той посочи, че 10% от населението на Турция симпатизира на терористите, „това са милиони хора, а колко са те на територията на Европа?”

Около 60 лица са задържани до този момент по подозрения в участие в кървавия атентат от вчера. В следствие на взрива в турската столица загинаха 10 души, а 15 бяха ранени.

#Турция #взрив #терористите #Славчо Велков #туристи #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »