Атанас Атанасов: Министърът на финансите е орташка кобила на Борисов и Доган

Атанас Атанасов: Министърът на финансите е орташка кобила на Борисов и Доган
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Има орташко управление на сектора за сигурност между Бойко Борисов и „сарайско-библиотекарската групировка,” каза в интервю за bTV ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок.

„Борисов с голяма мъка освободи главния секретар на МВР и шефа на ДАНС, не пипнаха нито един друг назначен. Освободиха Лазаров като главен секретар и го заместиха с Георги Костов, който е по-лоялен на тази групировка”, уточни той.

„Службата за подслушване и проследяване ДАТО основно се контролира и работи директно за библиотекарско-сарайската групировка. ДАНС е в сложна ситуация, там има две паралелни управления – една част от звената се отчитат директно пред сараите, а другата част се опитва да работи за държавата”, каза още Атанасов.

„Станишев в желанието си да упражнява властта се споразумя с Доган за съставянето на правителството на Орешарски, че секторът за сигурност ще бъде даден на концесия за управление на библиотекарско-сарайската групировка. От РБ очаквахме Борисов да се опита да отвоюва сектора за сигурност, той не го направи, той продължи концесията”, каза още депутатът. 

''Министърът на финансите е също орташка кобила на Борисов и Доган,'' подчерта Атанасов.

По думите му участието на службите за сигурност във вътрешнопартийния скандал в ДПС се е показало чрез свалянето на охраната на бившия лидер Лютви Местан.

Атанасов каза още, че главният секретар на МВР Георги Костов е внесъл предложението за свалянето на охраната на Местан. Причината е обстоятелството, че преди година и 3 месеца вътрешна проверка, назначена от служебния министър Йордан Бакалов, е установила, че основанието за слагането на тази охрана е абсолютно фалшиво. Според Атанасов възниква въпросът защо това е направено точно сега, а не преди година и 3 месеца.

''Големият проблем на ДПС не е, че е етнорелигиозна партия, а че е класическа мафиотска организация,'' изтъкна Атанасов.

 

#Атанас Атанасов #РБ #избори #Георги Костов #МВР #Доган #Лютви Местан #Станишев #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници