Силен вятър в 18 области днес

Силен вятър в 18 области днес
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за днес в 18 области на страната заради силен вятър. Предупреждението е в сила за областите Монтанска, Врачанска, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговишка, Шуменска, Добричка, Варненска, Бургаска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. Там ще духа силен югозападен вятър със скорост между 15-20 м/сек, възможни са пулсации и над 20 м/сек. За останалите 10 области в страната е обявен зелен код.

През деня от северозапад на югоизток с умерен и временно силен вятър ще преминава бърз атмосферен процес, с който в почти цялата страна ще превали дъжд, уточниха от НИМХ към БАН.

Минималните температури ще са между 5° и 10°, на места в Предбалкана и до 15°, в София около 8°. Привечер облачността от запад на изток ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София около 15°.

Над планините ще е предимно облачно. Ще превали дъжд, а над 2000 метра сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен вятър – през нощта от югозапад, а през деня от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра около 4°. По Черноморието ще бъде с разкъсана облачност, която привечер ще се увеличи и вплътни и главно по южните райони ще превали дъжд.



#вятър #време #температури #Предбалкана #Черноморието #София #облачност #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"