"Хабертюрк": ИД подготвяла серия самоубийствени атентати в Европа

"Хабертюрк": ИД подготвяла серия самоубийствени атентати в Европа
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

За подготвяни серия самоубийствени атентати в Европа от "Ислямска държава" съобщава "Хабертюрк", цитирана от inews.bg.  Информацията е от турската Национална разузнавателна служба, чиито агенти са идентифицирали 13 терористи. Сред тях има 9 жени, които са участвали пряко в плана за терористичните атаки. Имената на всички тях са били изпратени от турските служби до САЩ, Европа и редица други страни.

Според разкритията първите атентати е трябвало да бъдат в Германия, Холандия и Франция. Към момента терористичната група се намира в Сирия, но се е подготвяла да премине през Турция към Европа.

В изпратения до различните държави списък са посочени както имената на атентаторите, така и тези на родителите им, място, дата и година на раждане. Всички гранични пунктове на Турция са предупредени за повишено внимание спрямо жените при паспортния контрол, уведомени са миграционните власти. Терористите, които планират да удавят Европа в кръв, са на възраст между 16 и 30 години, двама в групата са братя.

Обявеният за лидер на терористичната организация"Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади планира нападения в САЩ, Русия, Израел, Саудитска Арабия и страните в ЕС. На това сведение турското разузнаване се е натъкнало в интернет сайтовете на лидера на терористичната организация, където в съобщенията той се обръща към мишените си с "Чакайте, ние също чакаме" и призовава бойците си да се подготвят за война.

#ислямска държава #самоубийствени атентати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »