Сърбия увеличава военната си мощ

Сърбия увеличава военната си мощ
A A+ A++ A

Сръбският министър-председател Александър Вучич заяви, че Сърбия няма да се превръща в лесна мишена за никого и поради тази причина увеличава своята военна мощ.

"Увеличаваме своето производство. Още тази година за първи път започваме серийно производство на системите „Нора“, „Лазар 2 и 3“, които ще бъдат използвани от нашата армия. Парите не идват от бюджета, а от държавните предприятия", каза Вучич по време на съвместната пресконференция с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Премиерът разкритикува непросветените, защото не могат да обясняват нещо, което не знаят.
„Трябва да знаете нещо, за да го разберете, а не да четете полуинформации от някои сайтове и да дават политически уроци на всички останали“, каза Вучич.

Той заяви, че Сърбия е за мир и стабилност в региона. Белград търси най-добрите отношения със своите съседи, каза Вучич и добави: „Сърбия никого няма да нападне, но трябва да бъде в състояние във всеки един момент да защити своята териториална цялост и гражданите си. На чуждите заплахи, на тези, които не спират да се снабдяват с нападателно оръжие, мълчим и нищо не правим“.

Вучич благодари на Русия, че уважава мнението на Сърбия да остане неутрална.
Той заяви, че все още няма окончателно решение дали в страната ще се проведат извънредни парламентарни избори, но лично би искал да ги избегне: „Не съм казал нищо окончателно. Казах само, че искам да ги избегна".
Агенция БГНЕС припомня, че тази сутрин сръбското издание „Блиц“ публикува информация, че Дмитрий Рогозин ще разговаря със сръбските власти относно продажбата на оръжие и доставките на природен газ.

#Александър Вучич #Сърбия #военна мощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници