Николай Радулов: Екстремистите тестват полиция в Кьолн

Николай Радулов: Екстремистите тестват полиция в Кьолн
A A+ A++ A

Това, което се случи на Нова година в Кьолн, по своята организираност прилича на тест как полицията ще реагира и дали може да се справи с организирана престъпност. Това е тест, в който предполагам, че може би не всички участници са разбрали, че са участвали в нещо организирано. Това коментира Николай Радулов, специалист по сигурността и бивш главен секретар на МВР.

Радулов цитира изявление на германската полиция, според което уговорките къде да се отиде са предавани от ухо на ухо, а не през Фейсбук, който полицията следяла и допълни, че след атентатите на 11 септември терористичните организации са преминали от технологични методи към предаване на информацията от ухо на ухо.


"Смятам, че емисари на Ислямска държава пробват възможността на полицията да се справи с каквото и да е организирано престъпление в европейски градове. И този тест беше много успешен за тях. Показва каква е готовността на полицията. Показва и че когато се види, че тя е малобройна там, където има големи групи хора, не е искана помощ от военни и други граждански организации, които биха могли да помогнат. Проверката тук е и дали полицията има свои осведомители в тези мигрантски среди. Стана ясно, че няма. Това е тествано от организаторите", категоричен беше специалистът по сигурност.

#Николай Радулов #полиция #ислямска държава #Кьолн #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »