2,1% от БВП е бюджетният дефицит на България за 2011 г.

2,1% от БВП е бюджетният дефицит на България за 2011 г.
Всяка страна членка на ЕС предоставя на Евростат предварителни данни за дефицита/излишъка и дълга за отчетната година към 31.03. на следващата година и окончателни данни за дефицита/излишъка. Снимка: europarl.europa.eu
A A+ A++ A

1 млрд. 576 млн. лв., или 2,1% от БВП, е бюджетният дефицит на България през 2011 г.

Това сочат предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ), потвърдени от Евростат без резерви, съобщиха от НСИ.

По подсектори на сектор „Държавно управление“ дефицитът в подсектор „Централно управление“ е в размер на 1 млрд. 744 млн. лв., което се равнява на 2,3% от БВП.

В подсектор „Местно управление“ дефицитът е 18 млн. лв., а подсектор „Социалноосигурителни фондове“ реализира излишък от 186 млн. лв., или 0.2% от БВП.

Дългът на България за 2011 г. е в размер на 12 млрд. 293 млн. лв., или 16,3% от БВП.

Статистическата информация за дейността на сектор „Държавно управление“, включително за дълга, дефицита и излишъка, се изготвя по хармонизирана методология на ЕС.

В изпълнение на Регламент на Съвета № 479/2009 за прилагане на Протокола за процедурата при прекомерен дефицит всяка страна членка предоставя на Евростат предварителни данни за дефицита/излишъка и дълга за отчетната година към 31.03. на следващата година и окончателни данни за дефицита/излишъка и дълга за отчетната година към 30.09. на следващата година.

#България #Бюджетен дефицит #излишък #дефицит #Национален статистически институт #НСИ #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"