Правосъдният министър се надява скорошните убийства да не са провокации

Правосъдният министър се надява скорошните убийства да не са провокации
A A+ A++ A

"Не мога да кажа на какво се дължи. Надявам се да не са провокации и се надявам органите наистина бързо да успеят да напреднат по отношение на разследването", каза новият правосъден министър Екатерина Захариева в отговор на въпрос на какво се дължи уличното правосъдие, което наблюдаваме в последните дни.

За първото убийство на Веселин Стоименов Захариева вече предположи, че е поръчково. Запитана за какво е признак това, което се случва в последните дни и не говори ли то за някаква нестабилност в държавата, тя коментира, че има опити да се дестабилизира държавата и призова да видим органите до къде стигнат в разследването. „Имаше съмнения, че не вярват в институциите и че това е самоуправство – не мисля, че по отношение на първия казус е това. А по-скоро е наистина поръчково убийство и разчистване на някакви сметки. Нека да видим по отношение на второто убийство. Всички са изненадани, знаете, че човекът е с бял бизнес, почтен, уважаван от всички, може и да се окаже нещо съвсем различно от това, което се очаква за поръчково убийство”, каза министърът по повод убийството на бизнесмена Александър Антов. И по този случай Захариева призова: „нека да видим органите какво ще свършат”.

На въпрос за очакванията й във връзка с доклада на ЕК и новите убийства, тя се съгласи, че неразкритите поръчкови убийства са непрестанна точка в докладите, но тя счита, че по-скоро постоянна точка в докладите е борбата с корупцията на високите етажи на властта също. „Така че не мисля, че тези две убийства ще променят по някакъв начин доклада”, заяви правосъдният министър.

#Екатерина Захариева #правосъдие #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"