Отложиха делото за убийството на Георги Рогачев

Отложиха делото за убийството на Георги Рогачев
A A+ A++ A

Смяна на адвокатите в последния момент, поискана от обвиняемите Николай и Иван Стоянови, причини отлагане на делото за убийството в Розино. Новата дата бе насрочена за 22 февруари в Окръжен съд Пловдив.

Жестокият побой, нанесен над собственика на бензиностанция в селото Георги Рогачев от група местни роми доведе до кома, а после и до смърт на пострадалия. Поводът за разпрата е отказ на шофьор да си плати горивото. Собственикът вади пушка и гръмва във въздуха, за да го сплаши, но това води единствено до събиране на разярена тълпа, която се нахвърля да го бие. Инцидентът стана на 14 септември 2014 година и предизвика напрежение в района. Имаше протестни шествия на рокери, а жителите на ромската махала от страх не смееха да пускат децата си на училище, нито и те самите да излизат на улицата.

26 свидетели са разпитани по делото, от групата роми, нападнали Рогачев с вили и тояги, обвинителен акт е предявен само на двама- братята Николай и Иван Стоянови. В залата на Окръжен съд днес присъстваха около 30 техни поддръжници, бяха и дъщерята и братът на загиналия, както и хора от селото.

Розино е едно от големите села в Пловдивско, разположено е между Сопот и Клисура и наброява около 6 000 души население. В миналото тук са живели мирно представители на пет етноса, днес са останали предимно българи и роми. Престъпността в селото не е особено висока, ромите си намират работа в различни сезонни кампании за бране на плодове и билки. Въпреки това, има набези по къщите, свидетелства възрастен мъж от Розино. След напрежението, ескалирало в месеците след убийството на Георги Рогачев, сега обстановката е сравнително спокойна. След като и в горещите дни не се получи саморазправа, днес още повече хората от селото очакват справедливи присъди за извършителите. Семейството на жертвата настоява за доживотни присъди.

#Пловдив #съд #убийство #Георги Рогачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"