Кметът на Бистрица: Убийството на Антов показва аматьорски подход

Кметът на Бистрица: Убийството на Антов показва аматьорски подход
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Александър Антов беше спокоен, добронамерен, нямаше израз на човек, който се притеснява за себе си,'' заяви пред журналисти кметът на кметство Бистрица Николай Гюров, предаде БГНЕС.

63-годишният собственик на модна къща „Агресия" Александър Антов беше намерен убит в гориста местност над Бистрица. 

„Снощи към 22.00 часа близки на Александър Антов ме информираха, че не се е върнал у дома и кучето се е прибрало самичко. От времето, когато е излязъл до обаждането до мен са изминали 3 часа. В телефонния разговор до мен близките имаха своите притеснения, което е повече от нормално. След това уведомихме началника на 8 РПУ, както и човек от ПСС, все пак става дума за публична личност. Идеята беше да започнат дейности по издирване на лицето”, обясни кметът на Бистрица. Той посочи, че към момента нямам подробна информация за случая.

По данни на Гюров, тялото на Антов е открито в полунощ. Отдавна той и семейството му живеели в дома си в Бистрица. Преди да изчезне близките му не са изразявали притеснения за сигурността му. Самият Антов се е движел без охрана.

„Многократно в светлата и тъмната част на денонощието се е разхождал сам. Засичали сме се, спокоен човек, не се е притеснявал за личната си сигурност“, разказа Гюров. Според него всичко онова, което е настъпило след това „говори за аматьорски подход или за инцидент от битов характер“.

Кметът на Бистрица смята, че подходът на стрелбата е аматьорски, защото мястото на инцидента е станало в „една от най-охраняваните зони в страната“. По всичко личи, че е битов характер и няма професионален подход, добави той. За мястото, където Антов се е разхождал става ясно, че непрекъснато е осветено, има много камери и присъствие на много туристи. Собственикът на „Агресия“ живеел много близко до мястото, където се е разхождал със своето куче.

Това е второто убийство, извършено в столицата през последните дни. Само преди няколко дни, вечерта на Ивановден, бе разстрелян 53-годишният Веселин Стоименов - човекът, извършил юридическата ликвидация на ВИС-2. Веднага след разстрела му зад Зимния дворец в Студентски град беше намерен подпален автомобил.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева пък коментира, че убийството на Стоименов със сигурност е поръчково и със сигурност е извършено от професионалисти. Извършителите на убийството му все се издирват.


#Бистрица #Александър Антов #убийство #агресия #Екатерина Захариева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"