Въоръжени откриха огън пред хотел в египетския курорт Хургада

Въоръжени откриха огън пред хотел в египетския курорт Хургада
A A+ A++ A

Трима чуждестранни туристи са ранени при атака на въоръжени мъже на хотел в египетския курорт Хургада на Червено море, съобщава британският "Индипендънт".

Нападателите се приближили до хотел "Бела виста" по море и открили огън пред входа, преди да се нахвърлят на туристите с ножове и да ги ранят. Според информацията на вътрешното министерство, там е имало туристи от Австрия и Швеция.

Според изданието, двама от нападателите са били въоръжени с пушка, нож и самоубийствен колан с експлозиви. Единият е бил убит от полицаите, охраняващи хотела, а другият е ранен. От атаката с ножове са пострадали туристи от Германия и Дания. Не се съобщава какво е състоянието им.

Вестник "Ал Масри ал Яум" съобщил, че нападателите размахвали черни знамена и викали "Аллах акбар".

Инцидентът идва дни, след като "Ислямска държава" обяви, че е организирала нападението срещу израелски туристи в Кайро в четвъртък в отговор на призива на лидера на групировката Абу Бакр ал Багдади да взима на прицел евреите "навсякъде".

При това нападение туристите са били израелски араби. Никой не е бил наранен. Според египетските власти нападението е било фокусирано върху силите за сигурност.

#въоръжени #Хургада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"