Очаква ни студена нощ

Очаква ни студена нощ
A A+ A++ A

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°, в крайните югозападните райони - малко над нулата. Утре облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев, от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3° – 4° в районите с по-трайна мъгла до 10° - 12° в Югозападна България. Атмосферното налягане ще е около и над средното за месеца, но след обяд ще започне да се понижава. По Черноморието ще преобладава слънчево време. след обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 11°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса. Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите дни ще се задържи сравнително топло за първата половина на януари; ще бъде почти тихо и на места в низините ще остане мъгливо. През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя на отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат, повече минималните. В понеделник ще е без валежи. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Във вторник от северозапад ще прониква студен въздух, облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 6° и минус 1°, в крайните югозападните райони - малко над нулата. Утре облачността ще е разкъсана - средна и висока, но сутринта на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев, от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) . Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3° – 4° в районите с по-трайна мъгла до 10° - 12° в Югозападна България. Атмосферното налягане ще е около и над средното за месеца, но след обяд ще започне да се понижава. По Черноморието ще преобладава слънчево време. след обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 11°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса. Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.През следващите дни ще се задържи сравнително топло за първата половина на януари; ще бъде почти тихо и на места в низините ще остане мъгливо. През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя на отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат, повече минималните. В понеделник ще е без валежи. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Във вторник от северозапад ще прониква студен въздух, облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд.

 

#студено #ясно #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »